У Львові можна буде скуштувати страви часів Голодомору. Друк
З 18 до 23 листопада у Львові тривають дні пам’яті жертв Голодомору. 23 листопада пластуни пропонують львів’янам скуштувати страви, які у 1932-1933 роках були змушені їсти українці.
 
 
Мешканці Львова і гості міста зможуть  «поласувати» стравами, які готували для своїх сімей господині у 1932-33 роках. У «святковому меню» будуть такі страви: затируха (вода і трішки грубо змеленого борошна), коржаники (тертий буряк і листя) та волок (варений бур’ян, найчастіше лобода).
 
«Про ці страви я дізналася із подібних акцій, які проходили минулих років. А вже там дізналися від очевидців подій. Люди яскраво пам'ятають ці рецепти, бо таке насправді важко забути. Я обрала саме ці три страви, бо їхній склад виглядав для мене найбільш «апетитно». Думаю, що з допомогою таких частувань зможемо відобразити труднощі, через які наші предки пройшли 80 років тому, а також навчимо людей шанобливіше ставитися до їжі», - зазначила організатор акції Софія Юсипович.
 
«Частування» відбуватиметься 23 листопада на площі Ринок з 12:00 до 13:00 год.
 
Львів відкритий для світуЛьвівська міська рада
© НГО – Портал громадських організацій Львова – NGO. Дизайн та програмування сайту – KUDEST